Gazpacho (kold tomat suppe)

gazpachonews

  • 500 g tomater
  • 250 g agurk
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 spsk. oliven olie
  • 3/4 spsk. lys balsamico eddike
  • 1 tsk. flydende honning
  • 1 tsk. paprika salt og peber
  • isterninger
  • persille og evt. purløg 

Skold og flå tomaterne. Skær agurken på langs og fjern kernerne. Rens peberfrugten. Derefter skæres det hele i mindre stykker. Hak løg samt hvidløg groft.

Blend tomat, agurk, peberfrugt sammen med løg, hvidløg og isterninger. Afhængig af konsistens af suppen reguleres mængden af isterninger efter ønske. Hæld suppen i en skål og rør olie, eddike, honning og krydderier i.

Nyd suppen kold. Hakket persille samt purløg dryses på toppen inden servering Serveres evt. med ristet, ikke brændt fuldkornsbrød eller ristet rugbrød.

Tilbage til opskrifter



Mere frugt og grønt

1.500-4.000 nye kræfttilfælde om året i Danmark, kunne være undgået ved at spise mere frugt og grønt.

(Kilde: Kræftens Bekæmpelse). 

Bøger

Sidste nyt i bloggen


Banner
+ (alm. trafik takst)

Designet af: chrismacdonald.dk ::