Chapati (flad brød)

fladbrod

  • 1 kop fuldkorns hvedemel
  • 1/2 kop varmt vand
  • 1 knivspids salt, tilsæt til melet
Dejen skal være glat og medium blød. Tilsæt vand som behøves og forsæt med at ælte til du får den rigtige konsistens. Dæk til og lad dejen hvile i 10 minutter.
 
Del dejen i golfbolde størrelse. Rul mellem hænderne og læg et let pres indtil kuglerne er glatte og uden revner. Lad så mange som du behøver. Tilsæt en smule mel til dejkuglerme, så de ikke hænger fast når de skal rulles til chapati. Den udrullet chapati må ikke være for tynd, ca. 4 mm, da den ikke vil hæve op når den bliver ristet.
 
Varm en pande ved medium varme og læg den udrullede chapati på. Chapatien er klar til at blive vendt når der kommer bobler på overfladen. Vent 10 sekunder efter anden vending og brug et viskestykke til forsigt chapatien rundt i kanterne. Dampen der får chaptien til at hæve/blæse op som en balon vil forsvinde såsnart den er taget af varmen. Er klar til servering.
Kræft årsag til flest dødsfald

Igennem mange år har hjertekarsygdomme været den hyppigste dødsårsag i Danmark, men nylig statistik fra Sundhedsstyrelsen viser, at kræft nu er den sygdom, som er årsag til flest dødsfald i Danmark.

(Kilde: Kræftens Bekæmpelse). 

Bøger

Sidste nyt i bloggen


Banner
+ (alm. trafik takst)

Designet af: chrismacdonald.dk ::