Vi er ved at tabe krigen

Vi besluttede at prøve en anden kemo-cocktail. Cal hoppede direkte over på den, og den ramte ham meget hårdere end den oprindelige. Det er svært at sige hvorfor. Måske var det bare en cocktail, som hans krop virkelig gerne ville frastøde. Måske havde alt for mange kemo-stoffer efterhånden hobet sig op i hans krop. Uanset hvad, så blev han totalt knockoutet. Han fik kvalme og tabte appetitten. Han kunne ikke længere spise de gode ting, han havde gjort før, og han tabte sig meget. Vi gjorde alt, hvad vi kunne, for at holde kalorier i ham, og vi gik ture, for at holde hans energiniveau oppe. Men han blev svagere og svagere.

Det har været 3 hårde måneder. Cals energi og styrke er gået drastisk ned, dag for dag. For 3 uger siden blev han scannet igen, og det viste sig, at den nye kemo heller ikke påvirkede de to svulster. Scanningen viste også gift i leveren fra kemoen, og lægerne besluttede at tage Cal af kemoen og lukke ned for behandlingen. Cals lever og nyrer havde simpelthen fået nok, og de er ved at lukke ned. Det er det svære ved kræft. Behandlingen er tit lige så hård, som sygdommen er. Og når man står med resistent kræft, og kroppens egne forsvarsværker er ødelagt af kemoen – så begynder det at blive svært. Kombinationen har simpelthen været for meget for Cals krop. Og den har besluttet sig for at sige: ”Det er nok nu.”

Vi fortryder ikke noget. Vi er bare så taknemmelige for al den hjælp, Cal har fået fra sin onkolog. Ud fra den information, vi har haft, har han gjort alt rigtigt. Det gik bare ikke med kemoen denne gang, og Cals krop har fået nok. Så Cal er ved at dø nu. Han er okay med det. Han er nysgerrig på, hvad døden bringer, men han er ked af, at tingene pludselig er gået så stejlt ned ad bakke. Vi havde ikke forventet, at det ville gå så hurtigt, men det er, hvad der kan ske med den satans sygdom og med den hårde behandling, der er nødvendig for at bekæmpe den. Som jeg sagde i dokumentaren, da vi fik nyheden om, at den første kræft var slået tilbage: ”Sygdommen er stadig derinde, og den prøver at bare at finde ud af, hvad fanden vi har gjort ved den.”

Kræften er snu, og når man lukker én dør for den, så finder den ofte en ny dør. Det er en svær kamp. Så meget desto større grund til, at alle vi raske vågner op og husker, at der er så sindssyg meget, vi kan gøre for at forebygge, at det når så langt. Til alle jer, som kæmper mod kræft: Cal og jeg ønsker jer al styrke i kampen. Husk på, at Cals kræft var meget aggressiv – og af en type, der ikke kunne kureres.

Cal fik meget kort tid at leve i, og alligevel var han i stand til at blæse kræften tilbage til der, hvor den kom fra. Det viser bare, at behandling virker. Og at de ting, vi selv kan gøre for at mobilisere vores kroppe, også virker. So keep fighting.

Cal håber, at der ikke er nogen, der føler, at han har skuffet dem. Vi ved, at hans historie har været til inspiration for mange, og han ville så gerne have kæmpet videre. Men hans krop har sagt nej. Jeg kommer til at savne samtalerne med min far. Jeg kommer til at savne den mand, der har inspireret mig til at være et bedre menneske.Tobaksrøg er kræftfremkaldende

Mindst 40 forskellige stoffer i tobaksrøg er med sikkerhed ved er kræftfremkaldende.

(Kilde: Kræftens Bekæmpelse). 

Bøger

Banner
+ (alm. trafik takst)

Designet af: chrismacdonald.dk ::