slide left slide right

Kost

Kroppen har brug for energi og det, du spiser og drikker, har stor betydning for din energi, dit helbred, hvordan du har og hvordan din krop og hjerne fungerer. Da Cal fik sin kræftdiagnose var han allerede godt i gang med sund kost, men hans fokus på sund kost blev øget i forløbet med kræften. I samarbejde med Chris fik Cal indsigt i hvilke fødevarer og drikkevarer, der potentielt kunne ruste og styrke Cal´s indre krigere (kroppens forsvar) i kampen mod kræften.

”Mad er energi og energi gør alt muligt” – Chris MacDonald

 

Det er vigtigt at understrege at Chris´ og Cal´s erfaringer ikke er et videnskabeligt bevis på kostens effekt i relation til kræft – det er nogle personlige erfaringer, som forhåbentlig kan inspirere andre mennesker med kræft tæt inde på livet.

Her på siden vil der løbende komme information og inspiration til dig i form af filmklip med Chris og Cal, udtalelser fra danske eksperter på kræftområdet og nyeste forskning indenfor kræftområdet. God fornøjelse.

Spis din broccoli

brocart1

"Jeg er præsident for USA, og jeg vil ikke spise mere broccoli."
Det har nok givet et gib i selv de mest garvede ernæringsforskere, husmødre og broccoli-dyrkere dengang i starten af 90’erne, da daværende præsident George Bush proklamerede sin uvilje mod den lille krøllede grønsag. Men hvad nogen måske mener, at broccoli mangler i smag, kan den lille grønsag klart opveje for i indhold.Læs mere

Gode fødevarer

Daglig anbefaling:

Fødevarer: Mængde:
Rosenkål 45 g.
Broccoli, blomkål, kål 45 g.
Hvidløg 2 fed
Løg, skalotte 80 g.
Spinat, brøndkarse 15 g.
Frisk kværnet hørfrø 7,5 g.
Koncentreret tomat 1 spsk.
Gurkemeje 1 spsk.
Sort peber ½ tsk.
Blåbær, brombær, hindbær 75 g.
Tørret tranebær 60 g.
Vindruer 75 g.
Mørk chokolade (70%) 40 g.
Citrusfrugt juice 118 ml.
Grøn te 3 x 250 ml
Rødvin 1 glas

Tabellen er fra Richard Béliveau og Denis Gingras bog ”Foods to Fight Cancer – Essential foods to help prevent cancer” og kan bruges som inspiration.Læs mere


Tobaksrøg er kræftfremkaldende

Mindst 40 forskellige stoffer i tobaksrøg er med sikkerhed ved er kræftfremkaldende.

(Kilde: Kræftens Bekæmpelse). 

Bøger

Sidste nyt i bloggen


Banner
+ (alm. trafik takst)

Designet af: chrismacdonald.dk ::