Det har været et smukt liv...

calprofile

”Det har været et smukt liv. Jeg forventer, at døden måske er ligeså smuk. Jeg er ikke bange for at dø, kun nysgerrig. Jeg har det ok med denne proces eller er jeg blot i dyb fornægtelse”. Cal MacDonald 2 dage før sin død.

Min far døde tirsdag den 29. juni kl. 20.18. Han døde i mine arme, i sit hjem med min mor og min søster i en cirkel omkring sig. Han døde og sluttede krigen under de vilkår han ønskede. Ingen hospitaler, ingen sonder – selvom alle onkologerne for 1,5 år siden sagde, at Cal ville have brug for disse indenfor 4 uger og at der ikke var nogen vej udenom. Afslutningsvis viste sygdommen og behandlingen sig at være for hård for hans krop. Leveren svigtede i kombination med de kumulative effekter af den tidligere kemoterapi, den seneste kemoterapi efter remissionen og det faktum, at sygdommen vendte tilbage i en form, hvor sygdommen var resistent mod kemoterapi, gjorde at kroppen helt enkelt lukkede ned. Min far modtog meget lidt morfin, vanvittig lidt og han har aldrig klaget. Han tabte al sin styrke og i de 2 sidste dage evnen til at bevæge sig og tale, men han bevarede hans humoristiske sans selvom han ikke kunne tale. Han accepterede døden og bød den velkommen. Det tog tid, da hans krop var stærk og hans hjerte fortsatte med at banke. Det var det sværeste jeg nogensinde har været vidne til eller har lyst til at være vidne til, men når det er ubetinget kærlighed, så gennemgår du processen med den du elsker. Det var en værdig død, gracefully og jeg kan officielt sige, at min far er den modigste mand jeg nogensinde har mødt og jeg har mødt mange modige mennesker. Det har betydet meget for ham, at hans historie har berørt så mange liv og han ønsker alle styrke og beder alle om fortsat at fokusere på forebyggelsen af denne uhyggelige sygdom. Han fortalte mig, at sygdommen til sidst ville slå ham ihjel, men i denne proces ville sygdommen også slå sig selv ihjel. Det er et levende bevis på, at selviske motiver ender med destruktion. Han sagde: ”Afslutningsvis vil jeg slå sygdommen ihjel og det bliver under vores vilkår og ikke sygdommens vilkår.” Han holdt sit ord. Det var meget inspirerende at være vidne til. En ære, men svært. Sjælen bløder og Cal er trådt ind i ”God Speed” – et udtryk brugt af piloter. The speed of light, plus a bit, the speed at which the universe moves.

Jeg ønsker jer alle alt det bedste og endnu en gang tak. Cal værdsatte jeres tanker og ønsker for ham. Det betød meget.Rygning giver kræft

43 - 60 % af kræft i spiserør, strubehoved og mundhule skyldes rygning.

(Kilde: Kræftens Bekæmpelse). 

Bøger

Banner
+ (alm. trafik takst)

Designet af: chrismacdonald.dk ::