Chris MacDonald - 09.08.2010 08:16:54

CalChris1

Kære alle - 1000 tak for alle jeres venlige ord og tanker til min familie og jeg i en svær tid. Jeg har læst og oversat alle jeres hilsner for min familie og vi takker jer af hele hjertet. TAK!

Stay Strong.

Chris Tags:

Kommentar 443 | Læs hele indlægget og kommentarer


 
Chris MacDonald - 30.06.2010 05:47:29

calprofile

”Det har været et smukt liv. Jeg forventer, at døden måske er ligeså smuk. Jeg er ikke bange for at dø, kun nysgerrig. Jeg har det ok med denne proces eller er jeg blot i dyb fornægtelse”. Cal MacDonald 2 dage før sin død.Tags:

Kommentar 787 | Læs hele indlægget og kommentarer


 
Chris MacDonald - 26.06.2010 23:41:23

 

heinsight

Vi har fra starten vidst, at vi kæmpede for at vinde så mange slag som muligt. Men at vi på lang sigt ville tabe krigen. Vi havde aldrig forventet, at vi ville være i stand til at holde skansen så længe, som vi har. Vi føler os så heldige, at Cal så længe har kunnet kæmpe imod alle odds. Desværre er vi nu på vej ind i den sidste fase af hans kamp. For godt 3 måneder siden, dukkede to mindre svulster op i Cals mave efter 10 måneders total remission. Hans lever og de andre områder, hvor den oprindelige fase 4-kræft sad, var stadig kræftfri. Så Cal gik tilbage på den kemo, som han blev taget af, da han blev kræftfri i juli sidste år. Men efter tre behandlinger viste en scanning, at svulsterne ikke blev påvirket af kemoen. Det indikerede, at svulsterne enten var en helt ny type, eller at det var metastaser fra hans oprindelige kræft, som havde udviklet resistans over for kemoen.Tags:

Kommentar 729 | Læs hele indlægget og kommentarer


 
Chris MacDonald - 20.05.2010 06:38:41

goodfoodblog

Kort tid før programmet ”Fuck Cancer” blev vist på DR2 udkom der en videnskabelig artikel som satte spørgsmålstegn ved sammenhængen mellem kræft og kost. Her kan du læse et kort referat af studiet:


Det var et kohortestudie som omfattede 478.478 mænd og kvinder i alderen 25-70 år fra Europa. Ved forsøgets start i januar 1992 foretog holdene bag undersøgelsen forskellige målinger for udgangspunktet herunder blandt andet deltagernes kostvaner via et spørgeskema, hvor deltagerne skulle huske 12 måneder tilbage og gengive deres kostvaner. Ydermere gennemførte 8 % af deltagerne et spørgeskema, hvor de skulle gengive de sidste 24 timers kostvaner. I december 2000 gentog man alle disse målinger. Efter 8,7 år havde 30.604 personer fået kræft og gennemsnitlig spiste deltagerne 170 g. frugt om dagen og gennemsnitligt 134 g. grøntsager om dagen (naturligvis med nationale variationer). Herefter kiggede man på deltagernes kostvaner sammenholdt med udviklingen af kræft. Indeværende studie fokuserede ikke på udvalgte kræftformer eller kostvaner. I studiet fandt man en signifikant sammenhæng mellem kost og kræft, men dog i ringere grad end man tidligere har troet. I indeværende studie ville man kunne forebygge 2,6 % af kræfttilfældene hos mænd og 2,3 % af kræfttilfældene hos kvinder, hvis de spiste 150 g. frugt eller grøntsager mere om dagen. Studiet påviser altså den potentielle forebyggende effekt af kost i relation til kræft og ikke kostens betydning, når man har fået kræft.Tags:

Kommentar 886 | Læs hele indlægget og kommentarer


 
Calvin MacDonald - 19.05.2010 12:30:02

resultsblog

Vi har modtaget resultaterne. Resultaterne fra scanningerne gav os nogle positive nyheder og ikke overraskende nogle negative nyheder. På den positive side så er intet ændret især med den primære tumor, leveren og de vitale organer. Disse nøgleområder i min krop er stadig på lavt blus i forhold til kræften og alle andre vitale organer viser ingen tegn på sygdom. De 2 nye områder som krævede kemoterapi har tilsyneladende ikke ændret sig. Det leder os til at tro, at den gamle kemococktail muligvis har mistet noget af dens effekt. Efter 6 uger med den gamle kemoterapi har vi derfor besluttet at prøve en ny kemococktail i 8 uger med start den 12. maj.Tags:

Kommentar 383 | Læs hele indlægget og kommentarer


 
Calvin MacDonald - 10.05.2010 09:13:03

upsanddowns

Den seneste tid har været en blandet pose bolsjer. Jeg har ikke været helt på toppen og jeg har haft nogle problemer med at sove. Årsagen til min udfordring med at sove stammer fra en gammel skulderskade, som jeg egentlig har holdt nede ved at styrke muskelvævet omkring skulderen, men i forbindelse med min kræftbehandling har strålingen ødelagt muskulaturen og en bivirkning ved behandlingen er netop tab af muskelmasse. Så hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg ikke sovet godt en eneste nat siden behandlingen startede for lidt over en måned siden. Smerten er ikke voldsom og føles faktisk kun som 2-3 på en skala fra 1-10, men når man prøver at sove, så er det nok til at holde en vågen. Sovemiddel og smertestillende medicin har kun hjulpet marginalt. Jeg har sovet i en lænestol og har sovet flere timer i stolen end i min seng. Lænestolen muliggør en mere oprejst stilling, som reducerer smerten.Tags:

Kommentar 1097 | Læs hele indlægget og kommentarer


 
Calvin MacDonald - 10.05.2010 09:11:18

meridian

Chris gav mig en kopi af denne figur, som han havde fundet i David Servan-Schreibers bog "Anticancer – a new way of life". Figuren er inspireret af Stephan Jay Gould. Den primære pointe i denne figur er, at den gennemsnitlige overlevelseskurve kun er et gennemsnit. Halvdelen af mennesker med kræft lever kortere end gennemsnittet og den anden halvdel lever længere. Dette var en inspiration for mig, især taget i betragtning af, at min overlevelseskurve var en anelse værre end den ovenstående figur. Chris forklarede mig, at overlevelseskurven har en "lang hale" på den højre side af medianen. Det betyder, at nogle mennesker trodser oddsene og de strækker halen helt ud til højre og de bliver "outliers". Chris og jeg besluttede, at vi ville gøre alt hvad vi kunne for at blive "outliers". Takket være Chris havde jeg allerede 6 år tidligere ændret min livsstil herunder daglig træning, jeg stoppede med at drikke og jeg har aldrig røget, så jeg skulle ikke radikalt ændre mine daglige handlinger for at komme på den højre side af medianen. Men jeg var nødt til at lære meget mere om hvad der skulle til for at øge mine chancer for at komme på den højre side af medianen. Jeg skulle lave en del ændringer i relation til min kost og jeg skulle kæmpe en kamp for at fastholde motivationen og lysten til at blive ved med at træne under kemoterapien samt at finde strategier for at fastholde det positive sind, selvom jeg var blevet fortalt, at mit liv meget snart ville ende.Tags:

Kommentar 458 | Læs hele indlægget og kommentarer


 
Chris MacDonald - 03.05.2010 05:44:04

fuckcancerblog

Før programmet ”Fuck Cancer” blev vist på tv fik jeg en mail fra en person, som havde set traileren til programmet. Jeg lader naturligvis personen være anonym, men jeg føler, at det er et relevant spørgsmål og kommentar. Jeg føler også, at mit svar er relevant. Derfor har jeg valgt at bringe det her på min blog, så andre med samme spørgsmål eller følelse, har mulighed for at få indblik i mine perspektiver.Tags:

Kommentar 659 | Læs hele indlægget og kommentarer


 
Calvin MacDonald - 28.04.2010 04:56:16

heinsight

Da jeg så dokumentaren, bragte det mig tilbage til den tid, hvor jeg fik min kræftdiagnose. Følelserne var overvældende og diagnosen var ødelæggende for min familie og jeg selv. First things first – hvis du er i samme båd som jeg med en kræftdiagnose, så prøv at komme videre og væk fra følelserne af vrede og benægtelse. Bevæg dig mod ACCEPT af sygdommen. Det giver dig et bedre udgangspunkt for effektivt og aggressivt at kunne kæmpe med ALT hvad du har lært.Tags: Ernæring | Cancer | Game On | Motion

Kommentar 435 | Læs hele indlægget og kommentarer


 

IDOBlog - blog for joomla 1.5


Kost mod kræft

Forskningen viser, at der er en velbegrundet mistanke om kostens betydning for udvikling af kræft.

(Kilde: Kræftens Bekæmpelse)

Bøger

Banner
+ (alm. trafik takst)

Designet af: chrismacdonald.dk ::